Arviointia ja jouluun laskeutumista!

Torstai 21.12.2017 klo 17:02 - Kati Tikkamäki

Hankkeemme ja yritysten/yhdistysten kehittämistoimet alkavat olla loppusuoralla. Loppukyselymme mukaan noin puolet kehittämisyritysten/yhdistysten vastaajista (N=121) kokivat hankkeen vaikuttaneen myönteisesti mm. työyhteisön varsinaisten tehtävien hoitamiseen, asiakaskeskeisyyteen, työyhteisön henkilösuhteisiin ja ilmapiiriin sekä työhyvinvointiin ja kehittämiseen.

Organisaatioissa tapahtuu aina samanaikaisesti useita sekä sisältä- että ulkoapäin voimaa saavia muutoksia ja prosesseja. Yksittäisen hankkeen vaikutuksia on joskus haasteellista erottaa monisyisestä vaikutusten ketjusta. Tuloksellisuuden parantuminenkin alkaa näkyä usein vasta viiveellä. 

Kehittämistä on toteutettu yrityksissä/yhdistyksissä ahkerasti koko vuoden. Työpaikoilla tapahtuvan kehittämisen lisäksi, olemme kokoontuneet yhteen alue- ja valtakunnanpajoissa. Valtakunnallinen paja Kohtaamisia II pidettiin huhtikuussa Tampereella.
Valtakunnallista näkyvyyttä hankkeemme on saanut myös Kauppakamarin ja Work Goes Happy –konseptin julkaisemien (WGH) blogien myötä, Twitterissä ja Facebookissa sekä Työn iloa –kampanjamme merkeissä. Kampanjamme ja hankkeemme sekä näkyi että kuului koko syksyn ajan monissa tapahtumissa - Tampereen Tullintorin kampanjatapahtumassa, Work Goes Happy –messuilla Kuopiossa sekä Tampere Business Campuksen tilaisuuksissa.  Työn iloa -rintamerkkejä on jaettu ja valmistettu satoja!

Viimeisimmissä yritys/yhdistyskohtaisissa arviointitilaisuuksissa pysähdyttiin pohtimaan hankkeen aikana opittua ja oivallettua, sekä keskityttiin miettimään, miten arvokas ja hyvään vauhtiin saatu kehittämistyö turvataan myös hankkeen päätyttyä. Pyysimme osallistujia miettimään työn ilon –reseptejään muille jaettavaksi. Keräämämme suullinen palaute hankkeeseen osallistuneilta oli hyvin positiivista – hankkeen kehittämistoimilla on edistetty useita merkittäviä työhyvinvointiin ja tuottavuuteen vaikuttavia tekijöitä kuten muun muassa palaverikäytäntöjä, yhteistyön ja kehittämisen tapoja sekä työilmapiiriä. 

On aika kiittää mukana olevia yrityksiä sekä monia yhteistyötahojamme kuluneesta vuodesta sekä toivottaa mukavaa joulun aikaa! Levätään, iloitaan läheisten seurasta sekä nautitaan joulun herkuista! Ensi vuonna päätämme hankkeen Tampereella pidettävässä päätöspajassamme 13.2.

Kommentoi kirjoitusta.

Työn ilo tarttui!

Maanantai 20.11.2017 klo 10:34 - Kati Tikkamäki

Hankkeemme ja Työn iloa -kampanjamme oli esillä mm. Work Goes Happy (WGH) -konseptin messuilla Kuopiossa viime viikolla 16.11. Pidin puheenvuoron työn ilon tartuttamista sekä työn ilon ja tuottavuuden yhteydestä. Lisäksi päivystimme yhdessä Pohjois-Savon hanketoimijoiden kanssa standillamme ja painoimme rintamerkkikoneella halukkaille työn ilon rintamerkkejä. Ne olivatkin erittäin suosittuja, ja välillä standillamme kuhisi ihmisiä. Erityisen suosittuja olivat Työn iloa kahvitauoista- ja Työn iloa yhteistyöllä -merkit. Ihmiset kertoivat vievänsä rintamerkkejä myös työkavereilleen ja työpaikkojensa kahvihuoneisiin lisäämään työn iloa ja synnyttämään aiheesta keskusteluja. Yksi standillamme vieraillut työporukka kertoi huolestuneena, että heiltä oltiin viemässä kahvihuone pois. He olivat muutoksesta vihaisia, sillä niin tärkeä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja työn iloa lisäävä paikka se on heille ollut. Toinen työntekijäryhmä kertoi, ettei heidän työpaikallaan järjestetä tänä vuonna lainkaan pikkujouluja. Harmissaan olivat hekin. Juuri kahvitauot ja yhteiset juhlat ovat niitä merkittäviä sosiaalisen liiman synnyttäjiä  työyhteisöissä tuoden arkeen juhlaa. Niistä kannattaisi pitää kiinni viimeiseen asti. Keräsimme vierailijoilta myös työn ilon reseptejä, joita aiomme hyödyntää hankkeemme loppukirjasessa. Osa kertoi vievänsä reseptipohjan työpaikkansa palaveriin ja miettivänsä yhdessä muiden kanssa työn ilon aineksia ja valmistusta. Ehkä pysähdyttävin kohtaaminen tapahtui muutaman työsuosuojeluvaltuutetun kanssa. He kertoivat, että työn ilo on monilla työpaikoilla sekä heidän omassa työssään kateissa. Niin paljon vakavia häirintä- ja syrjintätapauksia he käsittelvät yhä enenevässä määrin. Siinä sitten pohdimme yhdessä, että mistäköhän se työn ilo tämänkaltaisissa tilanteissa ja heidän työssään olisi löydettävissä. Itselleni vahvistui ainakin häirinnän ja syrjinnän osapuolten kannalta varhaisen puuttumisen polut ja pelisäännöt, jotta asiat eivät etenisi häpeän tai pelon vuoksi liian pitkälle.Työn ilo edellyttää ainakin hyvää johtamista, toimivia rakenteita sekä työhönsä sisäisesti motivoituneita tekijöitä. Silloin toteutuu haastattelemani Superin Sari Erkkilän ajatus: "Työn ilo on nauttimista työn tekemisestä".

1 kommentti .

Työn ilon kampanjointia!

Keskiviikko 25.10.2017 klo 13:33 - Kati Tikkamäki

Työn ilon -hankkeessa tapahtuu taas!

Syksyllä tartutamme toisiimme tiedostamattamme erilaisia viruksia, mutta voisimme tartuttaa myös tietoisesti jotakin - vaikkapa työn iloa! Jos olemme oikein ahkeria, voimme saada aikaan työn ilon pandemian!

Me Työn ilon lähettiläät teemme omaa osaamme 26.10.klo:11-14 kun tartutamme työn iloa Tampereen Tullintorilla Työn ilon -kampanjatapahtumassamme. Asetamme standin Brander-kahvilan viereen ja ilostutamme ihmisiä jakamalla tietoa Työn ilon -kampanjastamme, hankkeestamme ja jakamalla kampanjamme rintamerkkejä. Ohikulkijoilla on mahdollisuus painattaa myös oma työn ilon -rintamerkkinsä valitsemallaan kuvalla. Pyydämme ihmisiltä lisäksi heidän omia reseptejään työn ilon syntymiseksi ja ruokkimiseksi. Innostava päivä siis tiedossa...hankkeen tavoitteita ja viestiä voi viedä eteenpäin näinkin!

1 kommentti .

Työn ilon kampanjoinnissa tapahtuu!

Tiistai 5.9.2017 klo 12:10 - Kati Tikkamäki

Kuulas syysaurinko paistelee Yrittäjän päivän kunniaksi. Tänään Työn ilon -kampanjassamme taas tapahtuu, kun laitamme työn ilon kapulat liikkeelle Tampere Business Campuksen (TBC) jäsenyrityksille. Järjestämme yhdessä TBCn väen kanssa työn ilon iltapäivän jossa jäsenyritysten edustajille tarjotaan tilaisuus kuulla hankkeestamme sekä Työn ilon -kampanjastamme. Pysähdymme yhdessä miettimään, että miltä se työn ilo kuulostaa ja näyttää, miten sitä sanoitetaan entä minkä värinen tai muotoinen se on. Tarkoitus on työskennellä omenapuiden alla ja nauttia samalla aurinkoisesta syyssäästä, hienoa kun sää suosii!

1 kommentti . Avainsanat: Työn ilo, teot, kampanja

Iloiset kesäterveiset kehittämisestä!

Torstai 22.6.2017 klo 13:51 - Kati Tikkamäki

Olemme taas kuluneen alkuvuoden ja kevään ajan edistäneet aktiivisesti hankkeemme tärkeitä tavoitteita eli ilon ja hyvinvoinnin lisääntymistä sekä tuottavuuden kasvua työpaikoilla. Kehittämistä on tapahtunut yrityskohtaisesti, aluepajoissa sekä valtakunnallisessa pajassa. Olemme oppineet, että kehittämistyö vaatii oman aikansa. Muutokset ja oivallukset eivät tapahdu hetkessä. Uudistuminen edellyttää nykytilanteen tunnistamista sekä muutostarpeiden tunnustamista, etäisyyden ottamista arkiseen tohinaan sekä pysähtymistä ja kokeiluja kollegojen, kehittäjien, yhteistyöverkostojen ja/tai lähipiirin kanssa. Mutta pysähtyminen kannattaa, sillä siitä saa vauhtia!  

Syksyllä jatkamme kehittämistä samoilla hyväksi todetuilla foorumeilla. Tämän lisäksi edistämme työn ilon lisääntymistä ja tuottavuuden kasvua "Työn ilon 100 tekoa" -kampanjan merkeissä. Tapahtumarikas ja mukavan työntäyteinen syksy luvassa! Tätä ennen nauttikaamme kuitenkin Suomen suvesta ja juhannuksesta!

1 kommentti .

Työn ilon -kampanja käyntiin!

Torstai 1.6.2017 klo 10:03 - Kati Tikkamäki

Tänään se tapahtui - käynnistimme Työn ilon -kampanjan! Tavoitteena on kerätä Suomen juhlavuoden kunniaksi vähintään 100 pienyritysten työn iloa edistävää tekoa. Haastamme teidät kaikki kertomaan, että miten työpaikallanne luodaan tai miten sinä itse luot ympärillesi työn iloa. Osallistua voi täällä sivustomme keskustelualueella, FB:ssa Työn ilolla tuottavuutta ja kilpailukykyä -tapahtumassa tai twiittaamalla #IlostuToissa. Teot julkaistaan täällä hankkeen sivustoilla vuoden 2017 lopussa/vuoden 2018 alussa. Tulemme kiertämään syksyn 2017 aikana kampanjan puitteissa hankkeen toimialueilla eli Pirkanmaalla, Pohjois-Savossa ja Etelä-Pohjanmaalla. Suunnitteilla on mm. pinssejä, ämpäreitä ja kaikkea muuta kampanjointiin kuuluvaa :-D. Yhteistyötä tehdään mm. Work Goes Happy (WGH) -työhyvinvointikonseptin toimijoiden kanssa. Kannattaa seurata meitä - syksyllä tapahtuu kaikkea mielenkiintoista! Laitetaan yhdessä Työn ilon kapula kiertämään, ja ilostutaan töissä ja työpaikoilla!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Työn ilo, teot, pienyritykset

Työhyvinvoinnilla tuottavuutta!

Tiistai 16.5.2017 klo 9:54 - Kati Tikkamäki

Tänään 16.5.järjestetään hankkeemme aluepaja Etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoella otsikolla: Työhyvinvoinnilla tuottavuutta. Puhujana ja fasilitaattorina toimii Ossi Aura, joka on strategisen hyvinvoinnin, henkilöstötuottavuuden ja työhyvinvoinnin tutkija, kehittäjä ja konsultti. Häneen voi tutustua paremmin lukemalla hänen blogiaan:

http://www.ossiaura.com/auran-faktat-blogi/miten-pohjanmaa-parjaa-tyohyvinvoinnin-johtamisessa

Pajassa käsitellään mm. henkilöstön merkitystä liiketoiminnalle ja pohditaan keinoja positiivisen henkilöstötuottavuuden varmistamiseksi. Muutamia ajatuksia Auran blogista lainaten: Tavoite ja suunnitelma tekee tulosta myös euroissa sekä esimiesten merkitys tuottavuudelle on tosi tärkeä. Osallistujat ovat saaneet ennen tämänpäiväistä tilaisuutta mahdollisuuden vastata kyselyyn, jossa kartoitettiin heidän oman organisaationsa tuottavuuden johtamisen perusasioita. Näistä vastauksista seminaariin on koostettu työkirja, jonka mukaan edetään ja jonka perusteella pohditaan oman organisaation henkilöstötuottavuuden kehittämistä.Mielenkiintoisten ja tärkeiden teemojen äärellä olemme siis tänään(kin)!

Kommentoi kirjoitusta.

Kyllä kannatti kohdata!

Tiistai 2.5.2017 klo 11:45 - Kati Tikkamäki

Huhtikuussa iloittiin porukalla! Kohtasimme hankkeen toisen valtakunnallisen pajan (Kohtaamisia II) merkeissä 26.4. Tampere-talossa. Teemoina olivat työn ilo, tuottavuus ja kilpailukyky sekä työhyvinvointi. Paikalle saapui nelisenkymmentä aiheista kiinnostunutta. Virittäydyimme työn ilon ja kohtaamisen teemoihin Tampereen yliopiston näyttelijätyön laitoksen opiskelijoiden improvisaatioesityksen avulla. Tämän jälkeen kuulimme Ari Rämön pysäyttävän ja vaikuttavan kasvutarinan arvostavasta johtamisesta ja kohtaamisesta. Arvostamisella ja kohtaamisella turvataan työntekijöiden työhyvinvointi sekä yrityksen tuottavuus ja kilpailukykyisyys. Opimme myös muiden asiantuntijoiden haastattelupätkistä uusia mielenkiintosia näkökulmia. Osallistujat kiersivät hanketoimijoiden vetämiä työpisteitä ja pääsivät mm. testaamaan oman hyvinvointinsa tilaa, pohtimaan työmotivaatiota sekä harjoittelemaan dialogista vuorovaikutusta. Järjestimme myös arpajaiset joissa hankkeen ulkopuolisilla yrityksillä oli mahdollisuus voittaa mm. Työn ilon lähettilään käyti työpaikalla ja Dialogia työelämän virrassa -lautapelihetki työyhteisössä. Näissä arpajaisissa jokainen arpa voitti. Tilaisuuden päätteeksi osallistujat laativat huoneentaulun tuliaiseksi työpaikalleen, johon he tiivistivät pajassa oppimansa tärkeimmän asian. Saamamme palaute tilaisuudesta oli pelkästään positiivista, kyllä taas kannatti kohdata!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtakunnallinen paja, työn ilo, tuottavuus, kilpailukyky, ESR-hanke

Työn iloa tarvitaan!

Tiistai 21.3.2017 klo 12:10 - Kati Tikkamäki

Work goes happy -konseptin johtaja Jyri Kansikas peräänkuuluttaa Kauppalehden artikkelissa lisää positiivisuutta työpaikoille. Sitä kun työpaikoilla nyt tarvittaisiin. Hän haastaa mm. johtajia menemään useammin kahvihuoneeseen juttelemaan ja kyselemään kuulumisia. Johtajilla ja alaisilla kun on hänen mukaansa usein aivan erilaiset käsitykset siitä, miten työpaikalla voidaan. Samoja asioita todistavat hankkeessamme mukana olevissa työyhteisöissä kerätyn kyselyn tulokset sekä kehittämistyössä tehdyt havainnot. Positiivisuuden yliannostuksen vaaraa ei ole, joten työn ilon lähteitä tulisi muistaa vaalia! Ja samoin meidän tulostemme mukaan, esimiesten/johdon sekä työntekijöiden käsitykset/kokemukset eroavat melko suurestikin toisistaan. Eli vaihtakaamme ajatuksia, kohdatatkaamme ja keskustelkaamme - pistetäkäämme positiivista pöhinää kahvihuoneisiin!   

Kommentoi kirjoitusta.

Johtajuuden kehittämiseen kannattaa satsata!

Maanantai 13.2.2017 - Kati Tikkamäki

Hilpeää helmikuuta! Strategisen hyvinvoinnin, henkilöstötuottavuuden ja työhyvinvoinnin parissa askaroiva tutkija ja kehittäjä Ossi Aura kertoi blogissaan, että esimiesten osaamisen ja motivaation kehittämisellä saavutetaan 2 mrd:n euron käyttökatelisäys. Esimiesten motivaatio ja osaaminen työhyvinvoinnin edistämisessä tukee siis merkittävästi henkilöstötuottavuutta ja sen kautta taloudellista tulosta. Auran et al. tutkimustulokset ovat myös paljastaneet, että mitä syvällisemmin työhyvinvointi on mukana johdon strategiatyössä, sitä parempi on esimiesten motivaatio ja osaaminen. Omassa hankkeessamme toteututetun kyselyn mukaan monet esimiehet kokivat, että he tarvitsisivat vahvistusta omaan johtamisosaamiseensa. Tämä oli myös työntekijöiden viesti johtajille ja esimiehille. Motivaatio työhyvinvoinnin edistämiseen sen sijaan lienee yritystemme johdolla ja esimiehillä korkea, sillä he ovat lähteneet mukaan tällaiseen kehittämishankkeeseen. Ja jos motivaatio työhyvinvoinnin tukemisessa olisikin laahannut alavireisissä tunnelmissa, niin hankkeemme myötä siinäkin tapahtunee nousua. Auran et al.:n tutkimustulokset muistuttivat tärkeästä asiasta - työhyvinvoinnin ja kehittämisen kytkeminen strategiatyöhön on hyvä pitää mielessä. Tällä tavoin saavutetaan syvällisempiä ja pidempikestoisempia kehittämistuloksia.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää alkanutta uutta vuotta!

Torstai 19.1.2017 klo 10:27 - Kati Tikkamäki

Hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille!

Tammikuu on ehtinyt jo pitkälle, ja uusi vuosi on tarjoillut jo monia mielenkiintoisia asioita - mitä vielä on luvassakaan?! Tänään toteutamme Pohjois-Savon suunnalla aluepajan, kyseiseltä alueelta hankkeessa mukana oleville yrityksille. Myös huhtikuussa Tampereella järjestettävän valtakunnallisen pajan järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa. Tuleva vuosi tuo taas mukanaan paljon uutta ja mielenkiintoista, tehdään tästä hyvä ja työn ilon täyteinen vuosi! 

Kommentoi kirjoitusta.

Joulun toivotus ja kiitos!

Torstai 22.12.2016 klo 11:30 - Kati Tikkamäki

Ensimmäinen vuosi hankkeestamme alkaa olla lopuillaan. On aika rauhoittua pikku hiljaa joulun viettoon sekä juhlistaa uuden vuoden alkamista. Kiitos teille yritykset ja yhdistykset jotka olette mukana hankkeessamme! Kiitos myös ohjausryhmälle sekä yhteistyökumppaneillemme! Mukana on mielenkiintoinen joukko erilaisia sekä eri alojen työpaikkoja. Työn iloa, tuottavuutta ja kilpailukykyä mittaavan kyselyn tulosten pohjalta valittuihin kehittämisen sisältöihin lähdettiin etsimään työpaikkakohtaisia ratkaisuja ammattitaitoisten kehittäjien tuella. Hyviä tuloksia on jo nyt saatu aikaan, ja mihin asti vielä päästäänkään! Pajoja olemme järjestäneet alueellisesti sekä valtakunnallisesti, ja ensi vuonna pajailua taas jatketaan yhteisissä oppimisen tiloissa. Tammikuun 19.päivä aloitamme Pohjois-Savon aluepajalla, ja valtakunnallisesti kokoonnumme 26.4.Tampereella. Lisäksi olemme vuoden aikana verkostoituneet aktiivisesti ja levittäneet hankkeen teemoja erilaisissa tilaisuuksissa. Myös asiantuntjahaastatteluja on kerätty. Mielenkiintoinen kehittämisen vuosi on siis takana, ja varmasti vähintään yhtä mielenkiintoinen vuosi on edessä. Ilostutaan taas ensi vuonna yhdessä! Rauhaisaa joulun aikaa toivottavat sekä antoisasta yhteistyötä kiittävät koordinaattorit Kati ja Sirpa sekä muut hanketoimijat Etelä-Pohjanmaalta, Pirkanmaalta ja Pohjois-Savosta.

Kommentoi kirjoitusta.

Pajailut ja kehittämistoimet ovat jatkuneet!

Maanantai 28.11.2016 klo 23:20 - Kati Tikkamäki

Hankkeessamme on marraskuun aikana aluepajailtu Tampereella ja Seinäjoella. Näin kehittämisasiantuntijan näkökulmasta pajailu kannattaa aina - pajahetki tarjoaa mahdollisuuden ottaa etäisyyttä oman työn arkeen ja tarkastella oman työn sisältöjä eri näkökulmista käsin, päivittää ja uudistaa omaa asiantuntijuuttaan uutta oppimalla, verkostoitumalla sekä tutustumalla eri alojen ammattilaisiin. Pajassa on myös mahdollisuus nauttia hyvistä tarjottavista sekä ammentaa työn iloa. Järjestäjinä pyrimme tekemään pajoista "kannattavia kehittämisen tiloja", eli kehittymistä palvelevia tilaisuuksia joihin kannattaa tulla. Mutta viime kädessä on jokaisesta osallistujasta itsestään kiinni, mitä kehittämistilaisuuksista ns.jää käteen ja työn arkeen vietäväksi. 

Hankkeessamme kerätään myös eri asiantuntijoiden haastatteluja hankkeemme pääilmiöistä eli työn ilosta, tuottavuudesta ja kilpailukyvystä. Tähän mennessä olen haastatellut jo Superin Sari Erkkilää, EK:n Jan Schugkia ja työhyvinvoinnin dosenttia Marja-Liisa Mankaa. Kiitos teille kaikille arvokkaasta panoksestanne! Haastateltaviksi ovat myös lupautuneet mm. Suomen Mielenterveysseuran Yrittäjäkillan projektipäällikkö Tiina Lumijärvi, SICK AG:n Suomen tytäryhtiön SICK Oy:n toimitusjohtaja Ari Rämö sekä palkitun yrityksen Tamrexin toimitusjohtaja Anne Martiskainen. Kiitos teillekin jo etukäteen suostumuksestanne! Haastattelujen antia on tarkoitus jakaa mm. kevään valtakunnallisessa seminaarissamme. Ja toki kirjoitamme haastatteluista koostetta myös tänne blogiin.

Seuraava aluepajamme on tammikuussa Pohjois-Savossa. Siitä kerromme sitten lähempänä tarkemmin. Työn iloa kaikille!

Kommentoi kirjoitusta.

Positiivista pajailua!

Perjantai 14.10.2016 klo 11:09 - Kati Tikkamäki

Hankkeessa on tapahtunut taas paljon merkityksellistä ja hyvää - syyskuun lopussa pidimme työn iloa hehkuvan aluepajan Etelä-Pohjanmaalla.  Aluepajaan oli saapunut hankkeessa mukana olevista Etelä-Pohjanmaan alueen yrityksistä ja yhdistyksistä peräti 30 innokasta osallistujaa. Jaoimme kokemuksiamme ja oppimme toinen toisiltamme työn ilosta, tuottavuudesta ja työhyvinvoinnista. Pajassa tutustuttiin hanketoimijoihin, jaettiin tähänastisia kehittämiskokemuksia, puhalleltiin saippuakuplia, kuultiin alkukartoituksen tuloksia sekä laadittiin voimalauseita omille työpaikoille "tuliaisiksi". Tällä viikolla toteutui puolestaan Tampereella hankkeen ensimmäinen valtakunnallinen paja: Kohtaamisia I. Sinnekin osallistui mukavan kokoinen joukko työntekijöitä ja johdon edustajia hankkeen yrityksistä ja yhdistyksistä Etelä-pohjanmaalta, Pohjois-Savosta sekä Pirkanmaalta. Hyödynsimme yhdessä oppimisessa, verkostoitumisessa ja kehittämistyön jatkosuunnittelussa mm. pätkää Chaplinin elokuvasta Modern Times, yrityksissä ja yhdistyksissä kerätyn alkukatoituksen tuloksia sekä tyypillistä kehityskeskustelua käsittelevää draamaesitystä. Lisäksi osallistujat laativat reseptejä työpaikoilleen työmotivaation tukemiseksi ja uudistumisen turvaamiseksi. Aluepajoja on luvassa tämän vuoden puolella vielä Tampereella ja Etelä-Pohjanmaalla, ja ensi vuoden alkupuolella myös Pohjois-Savossa. 

Kommentoi kirjoitusta.

Valtakunnallinen paja hanketoimijoille lokakuussa!

Perjantai 16.9.2016 klo 12:07 - Kati Tikkamäki

Työn ilolla tuottavuutta ja kilpailukykyä ESR-hankkeen
valtakunnallinen KOHTAAMISIA OSA 1 -paja toteutetaan tiistaina 11.10.2016 klo 12.00-16.00, Työväenmuseo Werstassa. Tämä paja on tarkoitettu kutsutuille, hankkeeseen osallistuvien yritysten ja yhdistysten johdon ja työntekijöiden edustajille sekä hanketoimijoille Pirkanmaalta, Etelä-Pohjanmaalta ja Pohjois-Savosta. Keväällä 2017 järjestetämme laajemmalle osallistujajoukolle, myös hankkeen ulkopuolisille aiheesta kiinnostuneille suunnatun pajan. Ilmoittelemme siitä tarkemmin lähempänä.
Nyt lokakuussa toteutettavassa pajassa on tarkoituksena tutustuttaa mukana olevat yritykset ja yhdistykset toisiinsa, tunnistaa yhteisiä rajapintoja ja kehittämistarpeita, käsitellä kaikissa yrityksissä ja yhdistyksessä toteutetun alkukatoituksen tuloksia sekä pohtia niitä erityisesti kehittämistyön kannalta sekä suunnitella yhteiskehittämisen jatkoaskeleita. Tavoitteena on kohdata, keskustella, kehittää ja kehittyä.
Lisätietoja voi kysellä allekirjoittaneelta: Kati Tikkamäki, Tampereen yliopisto, kati.tikkamaki@uta.fi tai 040 190 1309.
 

2 kommenttia . Avainsanat: paja, kohtaaminen, yhteiskehittäminen

Pk-yrityksissä uskoa parempaan!

Torstai 15.9.2016 klo 9:26 - Kati Tikkamäki

Suomen yrittäjien, Finnveran ja työ-ja elinkeinoministeriön tuoreen Pk-barometrin mukaan pienten ja keskisuurten yritysten odotukset tulevasta ovat parantuneet selvästi. Noin 32% yrityksistä arvioi suhdanteiden paranevan seuraavan vuoden aikana. Usko parempaan tulevaisuuteen on siis vahvistunut,hienoa! Toimialakohtaisia eroja kuitenkin on edelleen tunistettavissa. Kasvua haetaan etenkin kansainvälistymisestä ja uusiutumisesta. Menestyäkseen ja pärjätäkseen kilpailussa on kehityttävä. Kehittymisessä korostuvat verkostoituminen ja digitaalinen osaaminen. Työn ilolla tuottavuutta ja kilpailukykyä -hankkeessamme tuemme juuri mikro- ja pk-yritysten kehittymistä vielä osaavammiksi ja siten vahvemmiksi toimijoiksi. Barometreihin pääsee tutustustumaan osoitteesta:https://www.yrittajat.fi/suomen-yrittajat/tutkimukset/pk-yritysbarometrit/pk-yritysbarometri-12016-319894

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pk-barometri, kehittyminen

Kehittämisen paikat

Tiistai 6.9.2016 klo 11:42 - Kati Tikkamäki

TAMK-paja siirtyikin marraskuulle liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Mutta ei hätää - uusi yritys on tulossa, ja ajankohtana keskiviikko 16.11.2016. Seuraava hankkeen aluepaja on siis Savossa 22.9. Syksy on tunnetusti kiireistä aikaa. Muutamassa kuukaudessa pitäisi saada paljon aikaiseksi. Organisaatioissa on lisäksi monenlaisia prosesseja käynnissä samanaikaisesti, mikä usein lisää kiireen tuntua ja saattaa aiheuttaa joskus liiallistakin työkuormaa. Välillä kehittämiselle varatutut hetket joutuvat arjen puristuksissa väistymään, ja taistelemaan kiireisistä aikatauluista itselleen uuden tilan. Kehittämiselle varatut erityiset hetket ovat arvokkaita ja täynnä mahdollisuuksia. Ne tarjoavat mahdollisuuden pysähtymiselle, yhdessä pohtimiselle ja oppimiselle sekä toimintojen arvioimiselle. Mutta muistakaamme tunnistaa ja hyödyntää myös niitä pieniä oivalluksia sekä kehittymisen mahdollisuuksia siellä arjen tuoksinnassamme - niitä kun tarjoutuu meille jokaiselle runsain mitoin joka päivä! Minkäköhän oivalluksen sinä tänään saat? :-D

Kommentoi kirjoitusta.

TAMKin aluepaja ensi viikolla!

Keskiviikko 31.8.2016 klo 13:48 - Kati Tikkamäki

Ensi viikolla on TAMKin aluepaja, jonne on kutsuttu kaikki hankkeessa kehittämiskohteena olevat Pirkanmaan alueen yritykset ja yhdistykset. Tavoitteena on tutustua ja verkostoitua sekä oppia toinen toisilta. Pirkanmaalaisissa yrityksissä ja yhdistyksissä on käynnistetty ja edistetty kunkin omiin tarpeisiin ja lähtökohtiin perustuvaa kehittämistä jo viime keväästä lähtien, mutta nyt toimijat eri yrityksistä ja yhdistyksistä kokoontuvat saman pöydän ääreen ensimmäistä kertaa. Mielenkiintoinen tilaisuus siis tulossa! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aluepaja, yhteiskehittäminen

Hyvää alkanutta syksyä!

Tiistai 23.8.2016 - Kati Tikkamäki

Vaikka saamme edelleen nauttia auringosta ja lämmöstä, niin syksy se vain tekee taas tuloaan! Ja tämä tietää paljon mielenkiintoisia tapahtumia hankkeessamme - yrityksille/yhdistyksille räätälöidyn kehittämistyön jatkumisen lisäksi luvassa on alueellisia, paikallisten hanketoimijoiden pajoja sekä 11.10.kaikille hankkeessa mukana oleville yrityksille ja tahoille suunnattu valtakunnallinen paja. Innostava syksy siis tiedossa! Tästä on mukava jatkaa yhteistä oppimisen matkaa työnilon saloihin! 

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäloma - ja sen jälkeen taas tapahtuu!

Maanantai 27.6.2016 - Kati Tikkamäki

Kevät on siis touhuttu yritysten kehittämistyön käynnistämisen sekä Työn ilon ja tuottavuuden -kyselyn parissa. Nyt on aika hengähtää hetki ja kerätä voimia aktiiviseen ja mielenkiintoiseen syksyyn. 

Syksyllä pajaillaan ja opitaan yhdessä: Lokakuu 11.pvä järjestetään Tampereella valtakunnallinen paja, johon kaikki hankkeessa mukana olevat yritykset ja yhdistykset ovat lämpimästi tervetulleita. Pajaan tullaan kutsumaan myös muita aiheesta kiinnostuneita yrityksiä ja tahoja sekä hankkeen yhteistyöverkostoja. Aihe, aika ja paikka tarkentuvat myöhemmin. Lisäksi syksyllä toteutetaan hankkeen jokaisella kolmella maantieteellisellä alueella aluepaja.

Hankkeen koordinaattorit Sirpa ja Kati (TAY, Työelämän tutkimuskeskus) kiertävät syksyllä erilaisissa yrityksissä ja yhteisöissä esittelemässä hanketta, verkostoitumassa sekä tartuttamassa työn iloa. Meitä voi kutsua paikalle kiinnostuksen ja tarpeen mukaan – olemme käytettävissä!

Ja toki kehittämistyö hankkeessa mukana olevissa yrityksissä ja yhdistyksissä jatkuu aktiivisena taas lomien jälkeen.

Kuulemme innolla ideoitanne ja tarpeitanne siitä, miten vielä voisimme edistää hankkeen tavoitteita yhdessä oppimisen ja kehittymisen sekä työn ilon ja tuottavuuden lisääntymisen osalta. 

Nautitaan kuitenkin kesästä ensin, ja tavataan taas elokuussa!

Hyttysen hyrinä
ukkosen jyrinä
perhosen lento
vanamo hento
purojen juoksu
mataran tuoksu
matojen tonkija
onnekas onkija
hehkuva katu
kuutamosatu
mansikkamaito –
kesä on aito.
– Kaija Pakkanen –

1 kommentti .

Vanhemmat kirjoitukset »